Menu Sluiten

Huur een woning

Leuk dat jij je wilt inschrijven voor de appartementen van Rhapsody!

De inschrijving verloopt volledig online, waardoor jij alles gemakkelijk vanuit huis kunt organiseren.

Om in aanmerking te komen voor een van de appartementen is het belangrijk dat jouw inkomen passend is bij de gestelde inkomenseis. De inkomenseis kun je in de FAQ vinden. Is jouw inkomen lager? Dan kunnen we jou helaas niet meenemen met de toewijzingsrondes.

De inschrijving bestaat uit verschillende onderdelen:

Voorkeuren kiezen | Kavelkaart

Er zijn twee manieren om jouw voorkeurswoningen te kiezen: via de kavelkaart of via de woninglijst.

Ga naar de pagina “gebouwen“. Bovenaan deze pagina zie je de kavelkaart.

Wanneer je met je muis over de verschillende gebouwen gaat, zie je welk gebouw het is. Onderaan de pagina zie je de details van de verschillende woongebouwen.

Kies een gebouw waarvoor jij je wilt inschrijven. Vervolgens kun je een verdieping kiezen. Op de gekozen verdieping kun je doorklikken naar een woning naar keuze voor meer woningdetails. Vervolgens kun je via deze pagina de woning toevoegen aan jouw favorieten.

Voorkeuren kiezen | Woninglijst

Als jij geen voorkeur hebt voor een gebouw in Rhapsody, dan kun je ook gemakkelijk jouw voorkeurswoningen selecteren vanuit de woninglijst.

Links op deze pagina kun je filters instellen op oppervlakte, prijs en beschikbaarheid. Vervolgens kun je klikken op een woning die jouw aanspreekt voor meer woningdetails.

Via de woningdetail pagina kun je de woning toevoegen aan jouw favorieten.

Het inschrijfformulier

Wanneer jij jouw voorkeurswoningen hebt gekozen, vul je het inschrijfformulier in.

Op het inschrijfformulier vul jij jouw persoonlijke gegevens in. Ook dien je uittreksel van jouw arbeidsverleden van het UWV te uploaden. Hoe je dit document kunt opvragen, lees je hier. Let op: om dit document op te vragen heb je jouw DigiD nodig. Ben je zelfstandig ondernemer? Dan kun je de inkomstenverklaring van de belastingdienst uploaden.

Wil je samen huren met jouw partner? Dan kun je dit aangeven op het inschrijfformulier, zodat je ook de gegevens van jouw partner kunt invullen.

Wanneer je het inschrijfformulier volledig hebt ingevuld en het document hebt geüpload, klik je op verzenden om jouw inschrijving te voltooien.

Voorlopige toewijzing

De voorlopige toewijzingen worden gedaan op basis van wat jij hebt ingevuld en aangeleverd op het inschrijfformulier.

De voorlopige toewijzingen worden per e-mail bekend gemaakt. 

Wanneer jij een voorlopige toewijzing ontvangt, wordt er een online profiel voor jou aangemaakt waarin je jouw documenten kunt uploaden. Welke documenten dit precies zijn, kun je teruglezen in de FAQ op de website.