Burendag vieren in Rhapsody: vier de verbinding!

Burendag vieren in Rhapsody: vier de verbinding!

Stel je eens voor: een gezellig dorpje, gelegen midden in het bruisende Amsterdam. Dat is Rhapsody. Hier draait alles om verbinding, en dat betekent ook dat je goed contact hebt met je buren. Sociaal contact heeft talloze voordelen voor je gezondheid, zoals het verminderen van stress, het tegengaan van mentale problemen en een algehele verbetering van je levenskwaliteit. Burendag is dé gelegenheid om die verbinding te vieren en je buren te ontmoeten. Wie weet ontstaan er zelfs prachtige vriendschappen! Gebruik deze tips om Burendag op een bijzondere manier te beleven.

Maqam: De ontmoetingsplek voor buren
Wil je je buren beter leren kennen en tegelijkertijd genieten van culturele evenementen? Maak dan kennis met Maqam, het nieuwe culturele centrum in Amsterdam-West, vlakbij The Villy. Bij Maqam staat een boeiend programma voor je klaar, met concerten, presentaties, tentoonstellingen, workshops en masterclasses. Het is dé plek waar buurtbewoners, talent en creatieven samenkomen om hun passies te delen en nieuwe vriendschappen te smeden. Kom op burendag langs en trek je stoute schoenen aan om in gesprek te gaan met gezellige buren.

Organiseer gezamenlijke activiteiten en leer elkaar kennen
Een buurt komt pas echt tot bloei wanneer buren samenkomen en plezier maken. Burendag is de perfecte gelegenheid om gezamenlijke activiteiten te organiseren en elkaar beter te leren kennen. Denk bijvoorbeeld aan een buurtfeest in de binnentuin van Rhapsody, een gezamenlijke wandeling door de buurt of een potluck-diner waarbij iedereen een gerecht meebrengt. Het draait allemaal om het creëren van een gevoel van gemeenschap en het smeden van nieuwe vriendschappen. Ga de uitdaging aan en breng je buren samen voor een onvergetelijke tijd!

Verbinding in de KolenkitKas
In de groene omgeving van de KolenkitKas kunnen buren samenkomen en genieten van een gedeelde ruimte. Of je nu wilt ontspannen, een praatje wilt maken of samen wilt werken aan een gezamenlijk project, de KolenkitKas biedt de perfecte setting. Het is een publieke binnenruimte waar je kunt deelnemen aan activiteiten en nieuwe mensen kunt ontmoeten. Deze waardevolle ontmoetingsplek draagt bij aan het versterken van de banden in jouw buurt. Check in de KolenkitKas agenda naar leuke activiteiten waaraan jij kunt deelnemen.

Hulp nodig bij het organiseren?
Mocht je moeite hebben met het zelf organiseren van activiteiten, dan staat in The Villy, het bruisende hart van Rhapsody, de community host voor je klaar. Of je nu wilt appen, bellen, een berichtje wilt sturen via de bewoners-app of gewoon even langs wilt komen, de community host is er om je te ondersteunen. Laat de host je helpen om een leuk plan te bedenken en/of ideeën te smeden hoe je de buren kunt bereiken.

Ken je de community host nog niet?