Culturele ontmoetingsplek: de Kitkamer

De Kitkamer is een plek waar de impact van kunst en cultuur centraal staat. Van exposities tot en met muzikale storytelling en van masterclasses tot en met jeugdprogrammering. Woordkunst, fotografie en muziek vertellen samen het verhaal van onze stad.

Voorlezen & Storytelling
Buurtbewoners in en rond de Kolenkit kunnen in de Kitkamer samenkomen voor maatschappelijk-culturele activiteiten. Hier kunnen peuters genieten van een voorleesprogramma, bereiden jongeren zich in de middag voor op een tentamenweek en wordt in de avond een documentaire met storytelling gepresenteerd. Natuurlijk worden hierbij ook lekkere en gezonde hapjes verzorgd.

Van 7- naar cum laude
De inclusieve aanpak betekent dat de makers een directe link hebben met maatschappelijke organisaties in wijk. In contact met sleutelfiguren kunnen ze zo gevoeligheden polsen en met fondsen worden kansrijke programma’s ondersteund. In Kitkamer wordt het verschil gemaakt om als samenleving van een 7- naar een cum-laudeniveau toe te groeien. Deze plek gaat misschien niet direct over het oplossen van buurtproblematiek gaat, maar zorgt wel voor een vitale omgeving. Zo vinden alle betrokkenen hun kracht.

In de Kitkamer kun je globaal aan twee niveaus werken:
1. Leren & Bekwamen
2. Presenteren

Jongeren die lessen volgen in storytelling-technieken krijgen de kans om hun talent en repertoire aan het lokale publiek te presenteren. Zo worden deze twee niveaus aan elkaar gelinkt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon eens in de Kitkamer langsgaan om een kijkje te nemen (zodra het weer kan natuurlijk). We komen je er graag tegen!