De community van Rhapsody

Om het community gevoel bij Rhapsody te versterken zijn er verschillende diensten beschikbaar voor de bewoners. Zo staat er een community host gereed die beschikbaar is via de bewonersapp en je eventueel kunt appen of bellen. Ook langslopen is een optie, want de deur staat altijd open. Daarnaast houdt de community host zich bezig met de programmering voor bewoners en buurtgenoten om het community-gevoel te creëren.

The Villy
Het dorp in de stad, dit is de ontmoetingsplek om te relaxen, werken, een pakketje op te halen maar vooral in contact te staan met anderen. Haal bijvoorbeeld een kopje koffie, smoothies of verschillende lekkernijen bij The Villy To Go. Hier draait alles om het vergroten van de lokale betrokkenheid, woongenoot, sociale cohesie en interactie. Dit is een plek waar je het gevoel van thuiskomen ervaart #thecommunityvanthevilly!

Ook ondersteunt The Villy lokale ondernemers. Zo verkopen zij onder andere jam en kaarsen van Cascoland, gebruiken zij het overheerlijke brood van Fort Negen en serveren zij Friedhats filterkoffie. The Villy is een plek waar je het gevoel van thuiskomen ervaart met producten uit de buurt in de koelkast en op de menukaart. Ook ga je in ‘The Villy Makery’ kunst uit de buurt terugzien. Alles wordt samengebracht onder één dak.

The Villy Works
In The Villy is er ook genoeg ruimte om te werken en te ondernemen. Zo zijn er meer dan voldoende flexwerkplekken te vinden of kun je ruimtes afhuren om hier een zoomcall, presentatie, vergadering of zakenlunch te hosten.

Maqam
Naast The Villy in Rhapsody is de afgelopen tijd flink verbouwd. Het nieuwe cultureel centrum Maqam in Amsterdam-West is af en is nu de plaats van een boeiende culturele programmering. Jij bent ook welkom! Het is een creatieve ruimte voor buurtbewoners, talent en creatieve voor concerten, presentaties, tentoonstellingen, repetities, workshops en masterclasses. In drie inspirerende ruimtes vinden dag- én avondprogramma’s plaats. Van fotografie-workshops tot en met concerten en van woordkunst-masterclasses tot en met muziekrepetitie.

De Kolenkitkas
In de binnentuin van Rhapsody staat de KolenkitKas, een verbindende plek voor bewoners uit de Kolenkit. De naam zegt het al: hier worden onder meer groentes verbouwd. Maar er is meer, want in de KolenkitKas worden ook leuke activiteiten georganiseerd.

Wonen in Rhapsody
Heb je interesse? Bekijk dan regelmatig de aanbodpagina op de website met het actuele aanbod en wie weet tot snel!