De +Jack van Rhapsody heet eigenlijk Peter

Bewoners van Rhapsody beschikken over de luxe van een eigen +Jack. Een +Jack? Jazeker! Een +Jack is een extra service waarbij bewoners terecht kunnen met al hun technische vragen. De +Jack fixt het zelf of schakelt een monteur in. Wie is deze held met gereedschapskist?

De +Jack in Rhapsody heet eigenlijk Peter en komt uit Uithoorn. Moet er iets gerepareerd worden of wacht er een klusje in de woning waar bewoners hulp bij kunnen gebruiken? Peter staat voor ze klaar! Hij is aanwezig op maandag, woensdag en donderdag van 7:00 uur tot 13:00 uur en is bereikbaar per mail via rhapsody@plusjames.nl en per telefoon via 06 12404541 (bellen of whatsapp).

Met wat voor hulpvragen komen bewoners nou zoal bij Peter? “Dat varieert van kleine klusjes in huis zoals lampen ophangen, kastjes in elkaar zetten en tv’s installeren tot problemen met de werking van de verwarming of de ventilatie.” Aldus ‘+Jack’ Peter. “Daarnaast ben ik de eerste ‘noodknop’. Zeg maar het aanspreekpunt bij lekkages, verstoppingen en wateroverlast. Maar ook alles daartussenin. Dan maak je wel eens wat mee. Zo had iemand zijn mobiele telefoon laten vallen langs de liftdeur en kreeg deze er niet uit meer uit. Gelukkig zat de telefoon aan een koord en had hij dat koord nog vast. We waren er gelukkig snel bij om hem te helpen, maar we konden niet voorkomen dat hij met de lift meerdere keren van de bovenste verdieping tot de begane grond op en neer is gegaan. Al die tijd met zijn telefoon aan dat koord wat hij stevig vasthield. Nadat we hem én zijn telefoon konden redden zagen we er allemaal de humor van in.”

En humor is net als een aantal andere punten belangrijk in Rhapsody. “We worden in Nederland en zelfs in Europa genoemd en geroemd vanwege de vooruitstrevendheid, vernieuwing in duurzaamheid, de sociale functie in de wijk en de onderlinge saamhorigheid van de bewoners. Er komen regelmatig buitenlandse partijen langs die een rondleiding willen om met eigen ogen te zien wat wij in Rhapsody hebben neergezet. Met het hele concept hebben we dan ook al meerdere awards in de wacht gesleept! Daar mogen we stiekem best een beetje trots op zijn.”