Rhapsody dokwerk kwartet

Een bijzonder optreden in MAQAM

Naast The Villy in Rhapsody zit cultureel centrum MAQAM. MAQAM is binnen Rhapsody dé creatieve plek waar concerten, presentaties, tentoonstellingen, repetities, workshops en masterclasses worden gegeven. Ook de komende periode heeft MAQAM weer een aantal unieke optredens in het programma staan. 

Op 18 augustus is het de beurt aan een bijzonder kwartet. Vier saxofoonspelers uit het Conservatorium van Amsterdam tonen hun kunsten. Ze komen uit vier verschillende hoeken van de wereld en nemen allen een stukje daarvan mee in het Dokwerk Saxophone Quartet.

Het Dokwerk Saxophone Quartet laat een programma horen dat bruist van levensvreugde en even divers en kleurrijk is als de vier saxofonisten zelf. Na een feestelijk begin met het Italiaanse Concert van Bach, blazen ze romantische orkestwerken van Saint-Saëns en Manuel de Falla een nieuw leven in, maar laten verder ook originele hedendaagse muziek voor hun eigen bezetting horen zoals van de Amerikaanse minimalist Philip Glass. Een zomers programma van vurig uitbundige dansen en zwoel melancholische liederen.

De toegang is gratis. Benieuwd naar andere shows, tentoonstellingen en meer in MAQAM? Hou de pagina met het programma in de gaten. Deze pagina wordt continue aangevuld met nieuwe activiteiten.