Geniet van Thanksgiving thuis of in de stad

Het is weer die tijd van het jaar waarin we ons verzamelen rondom feestelijk gedekte tafels, onze harten verwarmen en onze zielen vullen met dankbaarheid. Bij Rhapsody zijn we dol op deze viering! Welke? Thanksgiving, een viering die ons eraan herinnert om stil te staan bij de kostbare momenten in ons leven en de geliefden met wie we ze delen. Het is een dag gevuld met tradities, warmte en het besef dat liefde en dankbaarheid de ware betekenis van het leven vormen. 

Thanksgiving vindt zijn oorsprong in de vroege geschiedenis van de Verenigde Staten. Het is ontstaan uit de traditie van de Pilgrim Fathers, de Engelse kolonisten die in 1620 aan boord van de Mayflower naar de Nieuwe Wereld reisden. Na een moeilijke eerste winter, waarin ze met tegenslagen te maken hadden, vierden ze een oogstfeest om God te bedanken voor de overvloedige oogst die ze het volgende jaar hadden mogen ervaren. Dit feest werd beschouwd als de eerste Thanksgiving-viering.

Sindsdien heeft Thanksgiving zich ontwikkeld tot een nationale feestdag in de Verenigde Staten, waarbij families en vrienden samenkomen om hun dankbaarheid te uiten. 

Hoewel Thanksgiving in Nederland nog niet de status heeft van feestdagen als kerst en oud & nieuw, vinden er wel steeds meer initiatieven plaats rond Thanksgiving. We adopteren deze bijzondere viering daarom graag in Nederland! Bel je vrienden en familie op en proost op ‘samenzijn’. Maar ook in de stad wordt aandacht besteed aan Thanksgiving. We geven een paar voorbeelden.

Dineren in Hard Rock Cafe Amsterdam
Breng je familie samen voor een geweldig Thanksgiving-diner in het Hard Rock Cafe! De kalkoenentree zit boordevol langzaam geroosterde kalkoenfilet, geroosterde verse groenten, klassieke vulling, romige zoete aardappelpuree, cranberrysaus en is afgemaakt met traditionele kalkoenjus. Dat zal vast smaken!

Feest in The American Bookcenter
Zoals altijd zullen de winkels van The American Bookcenter versiert zijn in een feestelijke Thanksgiving-sfeer en kun je leuke activiteiten verwachten. In ABC Amsterdam kun je live muziek verwachten en zijn er in de winkel Gouden Boekenleggers verstopt.

Thanksgiving in Rhapsody
Vanuit de stad snel thuis zijn? Kom wonen in Rhapsody en vier Thanksgiving of de andere feestdagen in Amsterdam. In Rhapsody komen regelmatig huurwoningen beschikbaar. Kijk voor het actuele aanbod van de huurwoningen op de website en wie weet tot ziens!