Hotspots in de buitenlucht

In de buurt van Rhapsody is veel te doen, ook als je het liefst lekker buiten blijft. Vanuit de Kolenkitbuurt in Amsterdam West kun je alle kanten op, maar deze hotspots moét je gewoon kennen als je hier woont. Stap op de fiets, ontdek de stad en haal meteen een frisse neus als je hier langsgaat.

Westergas
In de jaren negentig werd het oude gasfabriekterrein als park ingericht en ontstond er een groot stadspark. De nog aanwezige historische gebouwen zijn gerenoveerd en worden gebruikt door creatieve en culturele ondernemers. Een deel van de ruimtes wordt verhuurd voor evenementen zoals feesten (Westerunie), festivals, productpresentaties (Westerliefde), theater (MC-Theater) of tentoonstellingen. Verder zitten op het terrein diverse horeca, zoals het Westergasterras.

Bos en Lommerweg
De Bos en Lommerweg in Amsterdam-West gaat van de Haarlemmerweg tot aan de dijk van de Ringspoorbaan, dwars door de Kolenkitbuurt heen. Met de vele winkels die je hier tegenkomt is het een gezellige straat met een vrolijke drukte. Van boodschappen tot eettentjes, je vindt het hier allemaal. En het mooiste: de Bos en Lommerweg ligt bij Rhapsody om de hoek!

Bos en lommermarkt
De Bos en Lommermarkt is een knusse markt van ongeveer 120 kramen. Je vindt hier allerlei verse ingrediënten voor een heerlijke maaltijd, maar ook kleding en keukenspullen. De markt is iedere dag open, behalve op zondag en maandag, van 9:00 uur tot 18:00 uur.

Sloterplas
De Sloterplas is up and coming. Deze groene omgeving is ideaal om in de buurt te hebben. Een rondje Sloterplas is een goede hardlooptraining en wil je meer? Dan kan je altijd even stoppen bij de fitnesstoestellen die er staan. Maar je kan ook gezellig eten bij een van de restaurants rondom. En in de zomer zit je lekker op het strand of ga je langs bij het watersportcentrum.