In de buurt: cafés en restaurants

We mogen eindelijk weer! Lekker buiten zitten op het terras en eten bij een restaurant – het voelt allemaal heel raar en onwennig. Maar we klagen niet natuurlijk. Om jou, in die verwarde staat, een duwtje in de juiste richting te geven, hebben we hier een lijstje gemaakt van plekken waar je zeker langs moet gaan. En het mooie is: ze liggen allemaal in de buurt van Rhapsody!

Wilde Westen

Wilde Westen ligt in Bos en Lommer en is een creatieve broedplaats voor jonge ondernemers. Overdag kun je hier terecht in een huiselijke sfeer om te werken en te genieten van een lekkere lunch. Aan het einde van de middag verandert Wilde Westen in een bar waar je gezellig kunt borrelen en ’s avonds eet je hier heerlijke pizza’s uit de houtoven.

Website Wilde Westen

Buurman & Buurman

In een camper op weg naar Bordeaux kwamen twee (voormalig) buurmannen op het idee een eetwinkel/pizzeria te beginnen. Dat werd Buurman & Buurman. Op de Mercatorstraat eet je hier echt goede ambachtelijke pizza, of je haalt ze af. De kleine, goed samengestelde kaart zorgt voor topkwaliteit, dus ga hier zeker een keertje langs!

Website Buurman & Buurman 

Terrasmus

In het Erasmuspark kun je ontbijten, lunchen en borrelen bij Terrasmus. Dagelijks kan je hier tussen 9.00 en 16.00 terecht voor koffie, verse sappen en acaí bowls, maar ook voor scones en taart. In de middag drink je een lokaal craft biertje of kies je uit de mooie selectie wijn voor de borrel.

Website Terrasmus

Cafe Cook

Café Cook is 7 dagen in de week geopend van 12.00 tot 21.00 uur. Je kan bestellen om af te halen of je komt gewoon langs. Van heerlijke broodjes, verse sappen en taart, tot aan lekkere hoofdgerechten, je vindt hier echt van alles wat. Zin om te borrelen? Dat kan hier ook gewoon! Allemaal in een warme en gezellige sfeer aan de James Cookstraat 2.

Website Cafe Cook

Bar Baarsch

is een gezellig café-restaurant in De Baarsjes. Je komt hier voor een goede kop koffie, heerlijk eten of een borrel. Daarnaast wordt er iedere maandagavond een pubquiz georganiseerd.

Website Bar Baarsch

Jan Eef

De Jan Evertsenstraat, ook wel de Jan Eef. Dat er een eigen winkelstraatvereniging is zegt al wel genoeg. Betrokken en lokaal, daar ligt de focus in deze levendige winkelstraat. Er is hier veel te beleven, in goede sfeer en met gezellige cafés en restaurants. En dat het lekker dicht bij Rhapsody ligt? Dat maakt het alleen nog maar aantrekkelijker om hier een keertje langs te gaan!

White label coffee

Echt, maar dan ook écht goede koffie heeft white label coffee, specialty coffee roasters from amsterdam. Ga er langs op de Jan Evertsenstraat en vind jouw nieuwe favoriet. Hier wordt geroast om de natuurlijke verschillen van koffie te highlighten. Dat maakt het zo goed. En word jij graag verrast? Via de subscription service krijg jij regelmatig nieuwe soorten koffie opgestuurd!

Website White Label Coffee

Zurich

Te midden van het prachtige Mercatorplein staat het iconische gebouw van Café Zurich. De Baarsjes is over de jaren heen een internationale- en culturele hotspot van Amsterdam geworden. Café Zurich vertaalt al deze verschillende invloeden naar internationale gerechten en dranken. Je kan hier terecht voor een gezellige borrel, een uitgebreid diner en alles wat er tussenin valt.

Website Zurich

Foodhallen

De Foodhallen zijn gevestigd in de voormalige tramremise aan het Bellamyplein 15. Het bijzondere complex met industriële uitstraling is 16.000 m² groot en biedt ruimte aan restaurants, een bioscoop, hotel, atelier en veel winkels. Zo kun je bij de Ballenbar terecht voor een portie bitterballen of ga je voor superverse sushi naar Meneer Temaki!

Website Foodhallen