De Kolemkit kas bij Rhapsody Amsterdam West

In de KolenkitKas verveel je je nooit

De KolenkitKas is een ontmoetingsplek in het Vrouwengelukhof, de publieke binnentuin van de Rhapsody. In de Kas kun je zoals de naam al doet vermoeden groenten en plantjes verbouwen. Maar de KolenkitKas is meer dan dat.

Het is een plek waar bewoners en buurtgenoten samen komen, waar activiteiten worden georganiseerd en waar plek is voor eigen initiatieven. De Kas beschikt over groenbakken, stroom, spelletjes, een keuken met een koelkast en stoelen en tafels. Alles wat in de Kas aanwezig is, is bruikbaar. De KolenkitKas wordt beheerd door een team van bewoners uit de buurt. Zij stellen een programmering op zodat er regelmatig leuke activiteiten en evenementen plaatsvinden.

Zo keken onlangs buurtgenoten samen in de Kas naar de wedstrijd van Ajax tegen Napoli in de Champions League. Hoewel we de uitslag snel willen vergeten, was het mooi om te zien dat de Kas voor even werd omgetoverd tot een voetbalarena. Ook vinden er in de Kas bijvoorbeeld yogalessen plaats en gamesessies. Ontmoet hier je buren en maak nieuwe vrienden voor het leven. 

Meer weten over de activiteiten in de KolenkitKas? Bekijk de website van de Kas en voel je welkom om aan te sluiten!