Museumweek 2024

Op zaterdag 30 maart 2024 gaat de Museumweek van start, een jaarlijks terugkerende campagne waarbij alle musea hun deuren wijd openen voor een week vol boeiende activiteiten.

Tijdens deze bijzondere week, die in het teken staat van het delen van cultureel erfgoed, krijgen Museumkaarthouders de unieke kans om hun kaart uit te lenen aan anderen. Met als doel om samen met 1,5 miljoen andere kaarthouders zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met de schatten die onze musea herbergen. Deze gedurfde zet, waarbij bezoekers hun kaart aan vrienden, familie of zelfs buren kunnen uitlenen, markeert een nieuwe fase in de toegankelijkheid van culturele instellingen. Onder de strikte spelregels van de Museumweek, waaronder het tonen van de echte Museumkaart en de toelating van slechts één bezoeker per kaart, belooft dit een opwindende en inclusieve week te worden, waarbij het museum echt van en voor ons allemaal is.

Ben jij benieuwd naar wat er bij jou in de buurt te doen is? We hebben een aantal museum tips voor je op een rijtje gezet:

MAQAM

We beginnen bij Rhapsody zelf. In MAQAM, een creatieve ruimte voor buurtbewoners, talent en anderen, is altijd al veel te doen en dat zal tijdens de Museumweek niet anders zijn. Houd het programma op hun website in de gaten en mis niets!

Koninklijk Paleis Amsterdam

Audiotours

Maak dankzij de gratis audiotours kennis met de indrukwekkende geschiedenis van Koninklijk Paleis Amsterdam. De leuke en leerzame audiotours zorgen ervoor dat de hele familie, spelenderwijs, kennis maakt met alle verhalen en weetjes van het paleis.

Embassy of the free mind

Virtuele Alchemistische Speurtocht

Word nu zelf een alchemist, los de raadsels in de alchemistische speurtocht van Embassy of the Free Mind op en vind het magische wachtwoord!

Cursus ‘Jung in de voetsporen van Jacob Böhme’

Deze cursus bestaat uit 9 lezingen over de invloed van de Duitse mysticus Jacob Böhme op het werk van de bekende psychiater Carl Jung.

Fashion of good museum

Audiotour in het Fashion for Good Museum

Luister naar de Nederlandstalige audiotour in het Fashion for Good Museum, ingesproken door rapper Dio.

What Goes Around Comes Around

What Goes Around Comes Around toont een inspirerende maar speelse ervaring die je uitnodigt om te ontdekken wat circulariteit is en hoe jij en je community een positieve impact kunnen hebben op de mode-industrie. Ben je klaar voor actie?

Oude kerk

Meer Oude Kerk

Ontdek meer van de Oude Kerk. Zeven historische zijruimtes, waarvan enkele niet eerder toegankelijk voor bezoekers, zijn nu te bewonderen.

FOAM

Foam Talent 2024-2025

Foam presenteert met trots het werk van een nieuwe generatie kunstenaars in de groepstentoonstelling Foam Talent 2024-2025. De tentoonstelling brengt 20 visionaire fotografen samen, wiens collectieve werk een nieuwe, gedurfde richting in de fotografische kunsten

Felipe Romero Beltrán – Dialect

In 2023, won Felipe Romero Beltrán de Foam Paul Huf Award. Nu presenteert Foam met trots zijn solotentoonstelling Dialect, dat het leven van een groep Marokkaanse migranten weergeeft, in afwachting van een verblijfsvergunning na een gevaarlijke overzeese tocht.

Amsterdam Museum

Waar wezen vroeger speelden

Het Amsterdam Museum is gevestigd in het oude Burgerweeshuis. De rijke geschiedenis van deze locatie en de transformatie van weeshuis naar museum wordt gepresenteerd in een nieuwe vaste opstelling in de wezenkastjes.

Museum Van Loon

Thuistours | Online rondleidingen

Online rondleidingen door het huis, tuin en koetshuis door onze conservatoren.

Of je nu je eigen Museumkaart wilt uitlenen aan een vriend, familielid of buurman, of juist wilt genieten van een museumbezoek dankzij de vrijgevigheid van een ander, deze week belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Vanuit Rhapsody ontdek je alle musea in de stad.

Ben je nog niet woonachtig in Rhapsody? Bekijk nu snel het beschikbare aanbod op de website en wie weet zien we je snel.