Nieuw: Maqam cultureel centrum

Naast The Villy in Rhapsody is de afgelopen tijd flink verbouwd. En nu is het dan bijna klaar: het nieuwe cultureel centrum Maqam in Amsterdam-West. Op 30 september openen de deuren en vindt de officiële start plaats van een boeiende culturele programmering. Jij bent ook welkom!

Maqam wordt een creatieve ruimte voor buurtbewoners, talent en creatieven voor concerten, presentaties, tentoonstellingen, repetities, workshops en masterclasses. In drie inspirerende ruimtes vinden dag- én avondprogramma’s plaats. Van fotografie-workshops tot en met concerten en van woordkunst-masterclasses tot en met muziekrepetities.

Muzikale naam

‘Maqam’ is een woord in het Arabisch, Perzisch en Turks. Het staat voor een muzikale melodieuze modus én voor positie, locatie en plaats, aldus de Westkrant. De perfecte naam dus voor een muzikale en culturele ontmoetingsplek waar hopelijk veel buurtbewoners overdag en ’s avonds samen gaan komen.

Dit cultureel centrum is een initiatief van het Amsterdams Andalusisch Orkest. Specifiek komt het van drie bewoners uit stadsdeel West zelf: Fouad Lakbir (storyteller), Yassine Boussaid (directeur Meervaart) en Mohamed Aadroun (Amsterdams Andalusisch Orkest). Foam Fotografiemuseum Amsterdam en de Meervaart zijn als vaste partner betrokken. 

Opening op 30 september

Kom jij langs bij de officiële opening op 30 september? We nodigen je graag uit om aan te schuiven en zijn benieuwd naar jouw verhalen. Nu al willen we iedereen in de buurt bedanken voor het warme welkom. Het is een plezier om deel uit te maken van deze mooie wijk. Zien we je dan?

Met culturele groet, Team Maqam