NLdoet Rhapsody

NLdoet 2024. Doe jij mee?

Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds de grote vrijwilligersactie NLdoet! Deze actie zet vrijwilligers in de schijnwerpers en activeert door een publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlanders om een dag vrijwilligerswerk te doen en de ervaringen van vrijwilligers te delen. Dit jaar vindt NLdoet plaats op 15 en 16 maart.

NLdoet kan het begin zijn van veel mooie initiatieven. Organisaties maken kennis met nieuwe vrijwilligers, kunnen rekenen op meer lokale belangstelling en vergroten hun impact. Als vrijwilliger kan je op verschillende manieren een verschil maken in jouw regio. Op de website van NLdoet kan je via de knop “activiteit zoeken” initiatieven zoeken in jouw regio. Je kunt zoeken op stad en/of postcode, waardoor er voor iedereen wel iets is. Jong & oud, bedrijven, organisaties of particulieren. Als je je hebt aangemeld loopt het contact via de vrijwilligers en organisaties en niet meer via het Oranje Fonds. Daarnaast staan er verschillende tips als je mee wilt doen als vrijwilliger op de site van het Oranje Fonds, zoals:

Meedoen in Amsterdam

Wil jij op 15 en/of 16 maart een verschil maken in Amsterdam? We hebben speciaal voor jou een aantal initiatieven op een rijtje gezet. Zit er een initiatief tussen dat jou aanspreekt? Aarzel dan niet en schijf je in!

15 Maart


Beeldend Gesproken: 12:00 – 18:00
Help mee met de grote schoonmaak en onderhoud bij Galerie Beeldend Gesproken. Tijdens NLdoet wil Galerie Beeldend Gesproken op vrijdag 15 maart een grote voorjaarsschoonmaak houden. Het is de bedoeling om de verschillende onderdelen van de galerie een grondige schoonmaakbeurt te geven en de muren bij te werken en op te knappen

Stichting Amsta, locatie de Schutse: 11:00 – 16:00
Tuin Meer en Oever opknappen. Ze willen graag de tuin/balkons voor onze bewoners weer mooi en aantrekkelijk maken.

16 Maart


Amstelring locatie Scala: 11:30 – 15:00
High Tea en planten boor alle balkons. Samen met de bewoners planten halen en de balkons opfleuren. Voor iedere woning een gezellige high tea organiseren 

Wijkboerderij Wachterlied: 11:00 – 15:30
Klussen op de boerderij. Op Wijkboerderij Wachterlied kunnen de handen uit de mouwen worden gestoken. Verschillende bankjes kunnen een nieuwe lik verf gebruiken, en de tuin kan klaar worden gemaakt voor de lente!

Vereniging van I can changers: 10:00 – 13:00
Meehelpen de tuin van I can change klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Ze gaan samen een ochtend de tuin van I can change klaar maken voor het nieuwe seizoen, tussendoor hebben ze een pauze met wat te eten en drinken om elkaar te leren kennen.

Natuurlijk worden er nog veel meer initiatieven georganiseerd. Ga naar www.nldoet.nl om deze te bekijken! Vind jij het leuk om zelf een initiatief te organiseren? Dat kan natuurlijk ook. Tezamen met jouw vriendengroep of community kun jij een verschil maken en een dag in de huid kruipen van een vrijwilliger!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *