Bevrijdingsdag Huren in Rhapsody

Wat ga jij doen op bevrijdingsdag?

Op 5 mei 1945 werd Nederland bevrijd van de gruwelijkheden in de Tweede Wereldoorlog. Een mooie dag waarop hoop weer aan de horizon hing. Nederland staat op 5 mei ook stil bij de waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. Dit maakt 5 mei een bijzondere datum die gevierd mag worden. Dit kun jij doen in Amsterdam.

Schuif aan bij een vrijheidsmaaltijd
Voel je welkom aan Prinsengracht 181 in Amsterdam. Hier organiseren vier, gezellige en kleine studentenverenigingen de vrijheid met verschillende inspirerende verhalen en lekkere maaltijden. De leden van KPATHP zetten graag hun deuren open voor iedereen die wil vieren dat ze ‘vrij’ zijn. Er zal een dagvullend programma zijn waar je aan deel kunt nemen. Loop binnen tussen 09:30 – 11:30 uur.

Bezoek een bevrijdingsfestival
Wil jij bevrijdingsdag herdenken met mooie muziek, vreugde en fijne mensen? Door heel Amsterdam vind je diverse bevrijdingsfestivals. Je kunt naar het Amsterdams Verbond in het Olympisch Stadion, waar een toffe line-up zal zijn. Liever naar een gratis festival? Ga naar Het Vrije Westen in Westerpark, hier zullen verschillende leuke activiteiten te doen zijn en er is uiteraard live muziek.

Ontdek ontroerende verhalen in open Joodse Huizen & Huizen van Verzet
In Hotel Jakarta zullen van 12.00 – 19.00 uur verhalen over de lange oorlog in Indonesie/Nederlands-Indie worden verteld. Dit was de kade van aankomst en vertrek. Bij Sociëteit De Kring stellen ze de vraag: kun je jezelf bevrijden van het oorlogsverleden van je (voor)ouders? Gevolgd door een serie aan interviews over de impact en kracht van oorlog generaties lang. Je bent hier welkom van 14.30 – 15.30 uur. In Bar Bario worden vanaf 16.00 uur onvertelde verhalen gedeeld over het zwarte verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Amsterdam vertelt een rijke geschiedenis in zijn eigen huizen en straten. Laat je inspireren en ontroeren door de kracht van vrijheid.