Ode aan Amsterdam

Zomer in Amsterdam

Het begin van de zomer is in volle gang. Amsterdam geniet van heerlijke temperaturen en mooie zonnige dagen. De stad ligt er dan extra mooi bij en de inwoners trekken er op uit. Voor bewoners van Rhapsody hebben we een aantal fijne plekjes in de stad op een rij gezet.

Stadsstranden

Bij een heerlijke zomerse dag zijn dat bijvoorbeeld de stadsstranden. Want voor het strand hoef je tegenwoordig de stad niet meer uit. Strandzuid bij de RAI is zo een stadsstrand. Hier geniet je met je voeten in het zand van een hapje en drankje onder het genot van muziek die door een dj achter de draaitafel wordt verzorgd. Een ander populair stadsstrand ligt pal voor Koninklijk Theater Carré. In de Amstel en midden in de stad, maar ook hier vind je zand en kun je genieten van het stadse leven dat aan je voorbij gaat.

Niet ver bij Rhapsody vandaan ligt ook de Sloterplas. Naast wandelen, fietsen en andere (water)sporten kun je hier ook prima op één van de strandjes liggen en af en toe een verkoelende duik nemen.

Uit varen

Een eigen bootje is niet per se nodig. Veel bedrijven verhuren bootjes, zodat iedereen kan genieten van lekker weer op het water. Paradeer door de Amsterdamse grachten als nooit tevoren. Leg aan bij Hannekes Boom bij het centraal station voor een hapje en drankje of neem een tussenstop bij Waterkant aan de Nassaukade. Surinaams getint, waardoor je hier echte Parbo biertjes haalt of geniet van overheerlijke roti.

Dakterras

Een favoriet van velen: het dak op! Amsterdam kent steeds meer dakterrassen en dat zijn vaak goed verborgen parels. Floor 17 op het dak van Ramada Apollo bij het Rembrandtpark is er zo één. Bekijk Amsterdam vanaf 85 meter hoogte. Weinig uitzichten kunnen dit evenaren. Een andere optie in de buurt is aan de Johan Huizingalaan: restaurant Bureau. Op de 5e verdieping vind je een dakterras dat begroeid is met planten. Drink je drankje en geniet ondertussen van het uitzicht én het groen om je heen.

Genoeg te doen dus in de stad. Laat dat mooie weer maar komen!