Menu Sluiten

Veelgestelde vragen

Algemeen

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

Leuk dat jij je wilt inschrijven voor de appartementen van Rhapsody!
De inschrijving verloopt volledig online, waardoor jij alles gemakkelijk vanuit huis kunt organiseren.

Om in aanmerking te komen voor een van de appartementen is het belangrijk dat jouw inkomen passend is bij de gestelde inkomenseis. De inkomenseis kun je ook in deze FAQ vinden. Is het jouw inkomen lager? Dan kunnen we jou helaas geen appartement toewijzen.

De inschrijving bestaat uit verschillende onderdelen:

 • Je kiest jouw voorkeurswoningen via de kavelkaart of de woninglijst.
 • Je vult het inschrijfformulier in
 • Je upload de documenten in jouw online dossier (IDD)

Het is belangrijk dat je alle drie de stappen doorloopt om een volledige inschrijving te hebben. Als de inschrijving niet compleet is, kunnen we je helaas geen woning toewijzen.

Let op: na het verzend van het inschrijfformulier krijg je per gekozen voorkeurswoning een aparte e-mail. Zo kun jij nogmaals goed zien welke woningen jij als voorkeur hebt opgegeven.

Moet ik inschrijfkosten betalen?

De inschrijving voor Rhapsody is gratis en kun je geheel vrijblijvend doen.

Wat is de inkomenseis?

Om een woning te huren kun je de volgende inkomenseis als richtlijn aanhouden:

 • Je hebt een vast aantoonbaar bruto maandinkomen van ca. 3,25x de maandhuur.
 • Huur je samen, dan mag je het tweede inkomen voor 100% meetellen.

In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een eigen bedrijf of een contract voor bepaalde tijd, kan er een borgsom van minimaal 3x de maandhuur gevraagd worden.


Wij verhuren woningen in de vrije sector.  Dus een vast regelmatig inkomen is van belang. Onze toets volgt de richtlijnen van het NIBUD.

Ben je uitzendkracht? Dan dien je te beschikken over minimaal een fase B uitzendcontract.

Ben je IB ondernemer of ontvang je pensioen of uitkering? Dan kun je jouw inkomen aantonen middels een accountantsverklaring of inkomensverklaring van de belastingdienst.

Vrij beschikbaar vermogen op een Nederlandse bankrekening kan gebruikt worden voor de inkomenstoets. Het vrij beschikbaar vermogen mag voor 10% worden meegeteld bij het jaarinkomen.

Kan ik als student huren in Rhapsody?

Nee, het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomenstoets, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Ook mogen er niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan.

Tenzij aan deze eisen wordt voldaan is het voor studenten niet mogelijk een woning te huren. Er worden helaas geen garantstellingen door derden (ouders) geaccepteerd.

Zijn er naast de huurprijs ook nog servicekosten?

Ja, de servicekosten zijn kosten bovenop de kale huur. De servicekosten bedragen een voorschot € 99,- per maand.

Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken worden bepaalde kosten gedeeld. Bijvoorbeeld voor onderhoud van het buitenterrein, schoonmaken entrees & trappen. Deze kosten worden betaald van de servicekosten. Je ontvangt altijd hiervan een separate opgave en jaarlijks een overzicht van de servicekosten. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald. Meer informatie vind je op de website van de rijksoverheid.

Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand.

Kan ik parkeren bij Rhapsody?

Er zijn een beperkt aantal parkeerplekken beschikbaar bij Rhapsody. Deze parkeerplekken zijn gekoppeld aan bepaalde woningen.
Wil jij een parkeerplek bij je woning? Zorg dan dus dat je voorkeurswoningen op geeft, waar aan parkeerplek aan gekoppeld is.

In de woningomschrijving kun jij teruglezen of er een parkeerplek aan de woning gekoppeld is.

Er zijn 3 verschillende parkeerplek tarieven, A, B en C.

 • Tarief A. € 200,- per maand. Een parkeerplek dichtbij de entree van jouw woongebouw.
 • Tarief B: € 150,- per maand. Een vaste parkeerplek, willekeurig in de garage.
 • Tarief C: € 135,- per maand. Een een zwerfplek in de garage.
Huren is zorgeloos. Waarom?

Wonen in Rhapsody heeft veel voordelen. Je hebt geen uitgaven aan (groot) onderhoud en als huurder hoef je niet te investeren in een nieuwe keuken of badkamer. En het risico van waardevermindering, financiering en rentewijzigingen, dat ligt bij de verhuurder.

Je weet als huurder waar je aan toe bent. Je bent flexibel, je hebt geen onverwachte lasten, geen financiële risico’s en na het eerste huurjaar heb je een opzegtermijn van 1 maand.

Wanneer worden de appartementen opgeleverd?
 • Gebouw A – oplevering vanaf 1 mei 2019.
 • Gebouw B – oplevering vanaf 1 juni 2019
 • Gebouw C – oplevering vanaf half mei 2019.
 • Gebouwen D,E,F en G – oplevering medio april 2019.
Welke documenten dien ik aan te leveren?

Op het inschrijfformulier dien je 1 document te uploaden. Dit is een gewaarmerkte kopie arbeidsverleden en loongegevens van het UWV. Klik hier om te zien hoe je dit document kunt opvragen. Houdt er rekening mee dat je dit document alleen kunt aanvragen met je DigiD.

Wanneer jij een voorlopige toewijzing ontvangt per e-mail, wordt er een profiel voor jou aangemaakt, waarin je de overige documenten kunt uploaden. Welke documenten er voor jou van toepassing zijn, kun je hieronder lezen.

Identiteit:

Van iedere (mede) huurder zijn nodig:

 • Kopie van het legitimatiebewijs / paspoort. Let op dat je het BSN-nummer afschermt om identiteitsfraude te voorkomen.
 • Uittreksel bevolkingsregister (van beiden, maximaal 3 maanden oud)
 • Hypotheek of Verhuurdersverklaring (van beiden) Klik hier voor een blanco exemplaar
 • Kopie bankpas

Inkomen:

Van iedere (mede) huurder zijn nodig:

Ben je in loondienst:

Bij pensionering of uitkering:

Ben je zelfstandig IB ondernemer/ ZZP:

Als ondernemer kun je je inkomen aantonen met een inkomensverklaring van de belastingdienst over de twee meest recente jaren. Dit formulier kun je gratis aanvragen via de belastingtelefoon 0800 0543.

De volgende documenten dien je bij een eigen bedrijf naast de standaard documenten aan te leveren:

 • Inkomen aantonen met de inkomensverklaring van de belastingdienst of je IB aangifte
 • Balans, winst- en verliesrekening over het meest recente volledig boekjaar
 • Accountantsverklaring (of inkomensverklaring van de belastingdienst)
 • Uittreksel uit het Kamer van Koophandelregister

Vermogen:

 • Het vrij beschikbare vermogen op een Nederlandse bankrekening middels een kopie dagafschrift.

Eigen woning

Is jouw huidige woning een koopwoning dan moet je aanleveren:

 • de jaaropgave van jouw hypotheek.
 • de koopakte van jouw woning.
 • hypotheekverklaring van jouw hypotheekverstrekker.

Indien de huidige koopwoning niet is verkocht of volledig afgelost wordt er met de inkomenstoets uitgegaan van dubbele lasten. De hypotheeklast wordt dan afgetrokken van het beschikbare maandinkomen, waardoor je mogelijk niet voldoende inkomen hebt.

In geval van scheiding is het van belang dat je jouw financiële positie kunt onderbouwen op basis van het scheidingsconvenant, zodat wij kunnen vaststellen of er voldoende financiële middelen zijn om de huursom te dragen ten opzichte van het inkomen.

We werken zoveel mogelijk digitaal, handig voor jou en we houden hiermee huren betaalbaar.

Wat is het middenhuursegment?

Rhapsody is mede mogelijk gemaakt door de Amsterdamse Middensegmentregeling voor huurwoningen. Met deze regeling wordt een deel van het woningaanbod ook geschikt voor huishoudens met een middensegment inkomen. De samenstelling van deze huishoudens varieert sterk, van éénpersoonshuishoudens tot gezinnen met meerdere kinderen.

In Rhapsody vind je voor verschillende huishoudens passende woningen. Met de toewijzing zal ook zoveel als mogelijk rekening gehouden worden met deze huishoudens samenstelling in relatie tot de woning. De eenheidsmiddensegment prijs voor een woning is vastgesteld op een bruto huur van € 1.095,– kale huur per maand (exclusief parkeren en servicekosten).

De jaarlijkse huurverhoging wordt vastgesteld aan de hand van de huurmarktsituatie, maar is wel gebonden. De mag volgens de wettelijke index:  cpi plus maximaal 3 %, welke samen maximaal 5% mogen zijn. Op deze wijze is een woning ook bereikbaar voor middensegmenthuishoudens van verschillende samenstelling. Ook voor inkomens buiten het middensegment is inschrijving mogelijk.

Opleveringsniveau

Is er een (model)woning te bezichtigen?

Aangezien Rhapsody nog in aanbouw is, er op de bouwplaats hard wordt gewerkt en er strenge regels gelden voor het betreden van het bouwproject, kunnen we de woningen niet betreden.

We proberen zoveel mogelijk foto’s van de bouw op onze Facebook pagina te delen. Klik hier om naar de pagina te gaan.

Zodra de bouw ver genoeg is om de appartementen van binnen te bezichtigen, zullen we proberen voor de huurders een kijkdag organiseren. Dit is echter niet gebruikelijk bij een nieuwbouwproject en het is dus niet zeker of dit georganiseerd kan worden.

Zijn de afbeeldingen op de website van de betreffende woning?

De afbeeldingen zijn Artist Impressions. Bedoeld om je een indruk te geven van hoe een woning er uit kan zien. Het is niet per se een weergave van de door jou gekozen woning. De woningen worden kaal opgeleverd met een afgewerkte badkamer, keuken en toilet. De indeling van de woning zie je op de plattegrond bij de woning. De ligging van de woning kun je zien op de verdiepingsplattegrond.

Hoe worden de muren afgewerkt?

De wanden worden opgeleverd met wit vliesbehang.

Er zijn geen plinten in de woning aanwezig. De plafonds worden voorzien van wit spuitwerk.

In nieuwbouw komen altijd zogenaamde krimpscheuren voor. Dit is niet te voorkomen en de scheurtjes kunnen zelfs pas na maanden nog in de woning optreden en zichtbaar worden. Het eventueel “wegwerken” hiervan is aan de huurder.

Kan ik zelf een badkamer of keuken uitkiezen?

Nee, alle woningen worden voorzien van een keuken met inbouwapparatuur en een comfortabele badkamer.

Hoe wordt de badkamer opgeleverd?

De badkamer wordt opgeleverd met een wastafel en ruime inloopdouche met glazen douchewand.

Hoe wordt de keuken opgeleverd?

Alle appartementen worden opgeleverd met een luxe afgewerkte Bruynzeel Olympia keuken. De keuken is voorzien van een vaatwasser, koel-vriescombinatie, inductie kookplaat, wandafzuigkap en een combimagnetron.

Hoe wordt het toilet opgeleverd?

De toiletruimte wordt opgeleverd met een wandcloset en een fonteintje, beide van Sphinx.

Hoe worden de appartementen verwarmd? + tarieven

Ieder appartement beschikt over vloerverwarming. Dat betekent dat er geen radiatoren in de appartementen aanwezig zijn, waardoor je nog meer ruimte hebt om jouw appartement in te richten naar jouw smaak.

De warmte ten behoeve van de ruimteverwarming en warm tapwater wordt via de WKO installatie geregeld door Eteck.

In een Warmte Koude Opslag (WKO) installatie wordt bodemenergie gebruikt voor het verwarmen en koelen van gebouwen. Het benutten van bodemenergie is een duurzame oplossing waarmee het verbruik van fossiele brandstoffen voor energieopwekking fors teruggedrongen wordt.

Het binnenklimaat in uw woning in Rhapsody wordt aangenaam en duurzaam georganiseerd middels vloerverwarming en het Cera klimaat systeem. U betaald in 2019 vastrecht van ongeveer € 51,– per maand voor levering warmte en warm tapwater, ventilatie en koeling (link prijsblad) het verbruik is in 2019 € 27,07 per GigaJoule.

U heeft verder geen aansluiting met stadswarmte, gas of Nuon. Alles wordt vanuit Eteck als warmte leverancier georganiseerd.

Naast deze kosten dient u rekening te houden met levering van water, energie (stroom), eventueel TV, internet, telefonie,  waarvoor u zelf contracten afsluit.

Waar bevindt zich de wasmachine aansluiting?

De wasmachine aansluiting bevindt zich in de aparte berging in de woning.

Moet ik nog een vloer leggen en waar moet ik rekening mee houden?

Ja, de woningen worden kaal opgeleverd. Je dient zelf een vloer te (laten) leggen.

Let wel op dat hier speciale eisen aan verbonden zijn (o.a. contactgeluidsisolatie).

In je huurovereenkomst staat exact opgenomen waar de vloer in de door jouw gehuurde woning aan dient te voldoen. Voordat je een harde vloer in je woning mag leggen dien je toestemming te vragen bij de verhuurder. Via het formulier op onze website (onder je profiel bij documenten) kan je je verzoek indienen.

Om geluidsoverlast te voorkomen is ons advies om niet met “hoge” hakken in huis te lopen. Ook wanneer aan alle eisen die in de verklaring voor een harde vloer staan opgenomen is voldaan, kunnen je buren toch geluidsoverlast ervaren. Er kan bij overlast te allen tijde een inspectie / controle worden uitgevoerd door de verhuurder en er kunnen naar aanleiding hiervan aanpassingen noodzakelijk zijn die voor eigen rekening komen.