Veelgestelde vragen

FAQ

Hier vind je de meest gestelde vragen en de antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail deze dan naar verhuur.amsterdam@mvgm.nl

Stap 1:
Controleer eerst of je voldoet aan de gestelde inkomenseis. Deze inkomenseis kun je verderop in deze FAQ terugvinden.

Indien jouw inkomen lager is, kunnen we je helaas geen woning toewijzen.

Stap 2:
Bekijk het woningaanbod op de website en klik op de woning voor meer details. Klik op de knop “Reageer” om je interesse achter te laten.

Stap 3:
De appartementen zijn nog bewoond. Wij plannen een bezichtigingsmoment in met de vertrekkende huurder. Je ontvangt een e-mail van ons als we je hiervoor kunnen uitnodigen.

Wanneer je geen e-mail ontvangt met een uitnodiging voor de bezichtiging, blijft jouw interesse natuurlijk wel geregistreerd. Je blijft reservekandidaat en wij nemen contact met jou op als we je alsnog een woning kunnen toewijzen.

Ben je nu nog niet op zoek naar een woning, maar wel in de toekomst? Maak dan je Woonwens aan op de website. Wij nemen per e-mail contact met jou op als er een woning beschikbaar komt die voldoet aan jouw wensen.

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er is geen bemiddelingskosten/courtage.

Om in aanmerking te komen voor een van de appartementen is het van belang dat jouw inkomen passend is bij de inkomenseis.

  • Wil jij alleen huren?
    Dan dient jouw bruto maandinkomen ca. 3,5 x de maandhuur te bedragen.
  • Wil je samen huren met je partner?
    Dan mag het tweede inkomen voor 100% worden meegerekend.

Nee, het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomenstoets, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Ook mogen er niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan.

Tenzij aan deze eisen wordt voldaan is het voor studenten niet mogelijk een woning te huren. Er worden helaas geen garantstellingen door derden (ouders) geaccepteerd.

Standaard documenten:
* Een duidelijk leesbare kleurenkopie van een geldige identiteitskaart of paspoort (voor- & achterzijde) conform richtlijnen van de Rijksoverheid.
* Uittreksel Basisregistratie Personen met Adreshistorie (verkrijgbaar bij de gemeente waar u staat ingeschreven, niet ouder dan 1 maand)
* Kopie bankpas, voor de automatische incasso machtiging
Verhuurdersverklaring of hypotheekhoudersverklaring van uw huidige woning
* laatste huurbetaling
* Indien u een koopwoning bezit:
– Laatste jaaropgave van uw hypotheekverstrekker
– De pagina’s van de koopovereenkomst waarop de verkoopprijs, de leverdatum, de passeerdatum en de ontbindende voorwaarden staan (verkoop eigen woning)
– Hypotheekhoudersverklaring (verkrijgbaar bij uw hypotheekverstrekker)
* Echtscheidingsconvenant (indien u gescheiden bent, i.v.m. extra inkomsten of uitgaven)

U bent in loondienst:
Werkgeversverklaring (niet ouder dan 1 maand)
* Kopie bankafschrift waarop salaris wordt gestort en huur wordt betaald
* Overzicht arbeidsverleden van Mijn UWV (uw gewaarmerkte verzekeringsbericht inclusief arbeidsverleden en loongegevens)

U bent zelfstandig ondernemer: (Houdt u rekening met een verplichte waarborgsom)
* Bewijs inschrijving Kamer van Koophandel (niet ouder dan 1 maand)
* Accountantsrapporten van de afgelopen twee jaar (getekend door uw accountant of boekhouder)
* Kopie laatste aanslag inkomsten-/vennootschapsbelasting
* Kopie bankafschrift zakelijke rekening (niet ouder dan 1 maand)
* Kopie bankpas zakelijke rekening

U bent uitkerings-/pensioengerechtigde:
* Kopie laatste jaaropgaven (AOW/pensioen)
* Kopie bankafschrift laatste 3 stortingen
* Kopie bankpas van hetzelfde rekeningnummer als bankafschrift

Klik hier om een blanco werkgeversverklaring te downloaden.

Klik hier om een blanco verhuurders / hypotheek verklaring te downloaden.

Na uiterlijk 48 uur vindt de loting plaats, waarbij MVGM telefonisch contact opnemen met de 1ste kandidaat. De kandidaten die niet ingeloot zijn ontvangen hier automatisch bericht van.

Je huurt voor minimaal 1 jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand.

De servicekosten bedragen € 92,- per maand. Dit zijn kosten bovenop de kale huur.

Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken worden bepaalde kosten gedeeld. Bijvoorbeeld voor onderhoud van het buitenterrein, schoonmaken entrees & trappen. Deze kosten worden betaald van de servicekosten. Je ontvangt altijd hiervan een separate opgave en jaarlijks een overzicht van de servicekosten. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

De woning waar op je reageert is nog bewoond.
We dienen een bezichtigingsmoment in te plannen met de vertrekkende huurder.

Je ontvangt een e-mail van ons als we je hiervoor kunnen uitnodigen.

Wanneer je geen e-mail ontvangt met een uitnodiging voor de bezichtiging, blijft jouw interesse natuurlijk wel geregistreerd. Je blijft reservekandidaat en wij nemen contact met jou op als we je alsnog een woning kunnen toewijzen.

De woning wordt kaal opgeleverd, dus je dient zelf een vloer te (laten) leggen.
Soms kan het zijn dat de vertrekkende huurder de vloer wilt achterlaten. De overname hiervan regelen jullie onderling. tevens heeft de huismeester een vloerlegservice, neem hiervoor contact op met +James.

Alle appartementen zijn opgeleverd met een luxe open keuken, voorzien van Bosch apparatuur. De keuken beschikt over een inductie kookplaat, koelkast, vriezer met 3 laden, combi-magnetron en een vaatwasser.

De appartementen beschikken over een luxe afgewerkte badkamer met dubbele wastafel, toilet, douche met glazen douchewand en sommige appartementen beschikken over een ligbad.

Zie de plattegrond bij de woning voor de indeling van de badkamer.

De wasmachine aansluiting bevindt zich in de berging in de woning.

Nee, hier houden wij helaas geen rekening mee. Al onze ingeschreven kandidaten maken evenveel kans om in aanmerking te komen voor de beschikbare woningen.

Nee alle huurprijzen op onze website zijn kale huurprijzen. Gas, water en elektra is dus niet inbegrepen.